۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۴۴

استعدادی:

فعالیت ۴۰باب کتابخانه روستایی در همدان

فعالیت ۴۰باب کتابخانه روستایی در همدان

همدان-مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان از فعالیت ۴۰ باب کتابخانه روستایی در استان همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، ارشاد استعدادی ظهر دوشنبه در مراسم دیدار کتابداران کتابخانه های روستایی استان همدان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان اظهار داشت: قرار بر اینست تا دوره آموزشی با عنوان «بعثت یک» به منظور آشنایی کتابداران با وظیفه و نحوه عملکرد در کتابخانه ها برگزار شود.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در مجموع ۴۰ باب کتابخانه روستایی در استان همدان وجود دارد، افزود: ۱۹ باب کتابخانه روستایی تنها در سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه با راه اندازی کتابخانه های جدید ۲۰ نفر از جوانان تحصیلکرده روستاها استخدام نهاد کتابخانه های عمومی درآمدند، ابراز داشت: کتابداران کتابخانه های روستایی از بین جوانان روستا و ساکن آنجا انتخاب می شوند که این افراد از جمله معتمدین محل بوده و پس از طی مراحل مصاحبه به کار گرفته می شوند.

استعدادی در ادامه گفت: اکثر کتابخانه های روستایی استان همدان از محل اهدای مردم روستا به مجموعه کتابخانه عمومی استان اهدا شده است.

وی عنوان داشت: سال گذشته با توجه به مشکلات اقتصادی ۱۹ باب کتابخانه روستایی در روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ خانوار استان احداث شد.

مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان ادامه داد: یک ضلع تشکیل کتابخانه ها خیرین روستا و اهالی روستا و ضلع دیگر استانداری و فرمانداری ها و ضلع بعدی نیز اداره کل کتابخانه های عمومی استان بود که مجوز به کار گیری کتابداران صادر شد.

استعدادی با تاکید بر اینکه احداث کتابخانه در روستا ها موجب ارتقا فرهنگ عمومی مطالعه در استان همدان می شود، عنوان کرد: در مجموع ۱۰۴ کتابخانه در استان همدان فعال بوده که از این تعداد ۴۰ باب کتابخانه روستایی است.

وی یکی از اهداف نهاد کتابخانه های استان را تجهیز همه روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ خانوار به کتابخانه عنوان کرد و بیان داشت: طبق برنامه های تدوین شده سال جاری قصد داریم تا تعداد کتابخانه های عمومی استان را افزایش دهیم.

استعدادی در این مورد عنوان کرد: در مجموع ۱۲۴ روستا بالای هزار و ۵۰۰ خانوار در استان همدان وجود دارد که تا کنون ۴۰ باب کتابخانه روستایی در استان همدان راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ خانوار دارای کتابخانه هستند، ابراز داشت: افزایش ۴۵ کتابخانه دیگر به تعداد کتابخانه های روستایی از اهداف نهاد کتابخانه های استان است.

مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه استان همدان نسبت به سال های گذشته رتبه خوبی را در کتابخانه ها کسب کرده است، بیان کرد: در حال حاضر نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان در اکثر شاخص ها رشد قابل قبولی را دارد.

وی استفاده بهینه از کتاب را یکی دیگر از اهداف طرح اهدای کتاب در همدان دانست و عنوان کرد: با اجرای این طرح مردم کتاب‌هایی که شخصا از آن ها استفاده نمی کنند را برای استفاده مردم در اختیار همگان قرار می دهند.

وی ادامه داد: اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان به عنوان متولی این طرح می‌تواند از کتاب‌ها نگهداری کند و باعث دستگردانی کتاب ها در بین مردم شود.

استعدادی با بیان اینکه بسیاری از کتاب های اهدایی قدیمی هستند و مجددا چاپ نمی‌شوند و یا در بازار وجود ندارند، افزود: در صورت اهدای این کتاب ها به کتابخانه‌های عمومی، افراد محقق و مراجعه‌کننده به کتابخانه می‌توانند از آن استفاده کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان افزود: اهدا کتاب های قدیمی که مجددا چاپ نمی‌شوند موجب ارتقا منابع اطلاعاتی و غنی شدن مخازن کتابخانه‌های عمومی می‌شود.

استعدادی به شعار سال ۹۳ اشاره و عنوان کرد: با توجه به اراده و عزم ملی در سال ۹۳ بیش از ۱۲۷ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان اهدا شده که در کشور بی‌نظیر است.

کد خبر 2538394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha